Onze ruimtes

Wat voor afscheid u ook wenst: Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad verzorgt het voor u. Wij hebben ruimtes waar u in huiselijke kring afscheid kunt nemen, maar ook een grote aula met plek voor ruim 250 bezoekers! Daarnaast is er een koffiekamer (condoleanceruimte),  rouwkamers voor een rouwbezoek, een verzorgingsruimte, crematieoven en asafgiftekamer. Kortom: alles voor een goed afscheid onder één dak.

Onze locatie is geheel rolstoelvriendelijk en beschikt over gratis parkeergelegenheid.

Onze ruimtes

Grote aula (Liszt aula)

Ruim opgezette aula met een kenmerkende blauwe schuifwand. Die zorgt voor een sfeervolle lichtval en biedt een prachtige doorgang naar de begraafplaats. De ruimte telt 160 zitplaatsen en is ook in te richten voor kleinere gezelschappen. Bij een groot aantal bezoekers worden er extra staanplaatsen gecreëerd. Door de zijwanden en grote toegangsdeuren te openen is er plek voor maar liefst 400 personen.

Specificaties
Aantal stoelen: 160
Aantal staanplaatsen: 240
Muziek afspelen: ja
Beeld vertoning: ja
Vleugel/orgel aanwezig: ja
Beeldopname: ja
(Loop)microfoon: ja
Livestream: ja
Kist dalen: ja, geheel of gedeeltelijk

Ontvangkamer (familiekamer)

Bij een uitvaart in Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad kan de naaste familie zich voor de plechtigheid apart voorbereiden in onze ontvangkamer.

Condoleanceruimte (koffiekamer)

Na afloop van een plechtigheid in één van de aula’s in Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad kunnen de nabestaanden elkaar ontmoeten en spreken in de condoleanceruimte. Dit kan met een hapje en/of drankje. Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad heeft een zeer uitgebreid cateringassortiment.

Specificaties
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: ja
Consumpties mogelijk: ja, uitgebreid cateringassortiment

Familieaula

Speciaal voor kleine gezelschappen tot 35 bezoekers bieden wij het huiskamerafscheid. Deze ruimte is aula en koffiekamer in één. Licht en huiselijk opgezet met verschillende tafels, stoelen en banken. Hier kunt u een intieme plechtigheid organiseren die u zelf naar wens indeelt. Het is mogelijk om muziek en beeld af te spelen.

Specificaties
Aantal personen: max. 35
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: ja
Geluidsopname: nee
Consumpties mogelijk: ja, uitgebreid cateringassortiment

Rouwkamers

Voor een persoonlijk afscheid, familiebezoek of condoleance in de dagen voor de uitvaart, kunt u gebruik maken van onze rouwkamers. Hier kunnen wij de overledene opbaren zodat u nog even bij uw dierbare kunt zijn. Dit kan ook buiten onze openingstijden.

Kamer voor asafgiften

De as van de overledene kunt u vanaf een maand na de crematie ophalen in het Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad. Hiervoor kunt u een afspraak maken met één van onze medewerkers. De as overhandigen wij in een speciaal ingerichte kamer. In deze kamer staan diverse asproducten. De sierurnen die hier staan zijn veelal op voorraad en beschikbaar voor de verkoop.

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden