Het verstrooiveld

Als u gekozen heeft voor een crematie zijn er na afloop van de wettelijke wachttijd veel mogelijkheden met de as. U kunt de as thuis bewaren in een urn, begraven op onze begraafplaats of laten plaatsen in een urnennis. Maar wist u dat u ook een assieraad kunt laten maken? Vraag er naar bij uw uitvaartbegeleider.

Voor de mensen die hun as willen laten verstrooien zijn er ook veel mogelijkheden. Dit kan gebeuren op zee, of op een bijzondere plaats in het buitenland. Houdt u het liever iets dichterbij huis, dan kunt u ook terecht voor een verstrooiing op Crematorium Zaanstad.

Algemeen verstrooiveld

Het algemene verstrooiveld van Crematorium Zaanstad is 60 x 60 meter groot en heeft glooiende vormen en randen. Op het verstrooiveld kunt u bloemen achterlaten.  Het terrein wordt voortdurend onderhouden. Het verstrooiveld ligt achter het crematorium gebouw en is toegankelijk via de rechter zijkant van het crematorium. Het verstrooiveld is iedere dag geopend en vrij toegankelijk.

Ajax verstrooiveld

Op Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam ligt de laatste rustplaats voor echte fans: het Ajax verstrooiveld. Dit verstrooiveld is opgezet als voetbalveld met hetzelfde gras als in de Johan Cruijff Arena (gesponsord door Ajax) en de originele dug-out uit De Meer.

Komt een Ajacied te overlijden en wordt er gekozen voor een crematie, dan kan hier de as worden uitgestrooid. Een betekenisvolle plek voor nabestaanden om te bezoeken en herinneringen op te halen.

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden