Crematie

Bij een crematie kunt u – net als bij een begrafenis – zelf kiezen hoe u vooraf afscheid wilt nemen. Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad heeft diverse ruimtes, waaronder familiekamers, aula’s en koffiekamers, waar dit op sfeervolle wijze kan plaatsvinden.

Naar de oven

Na afloop van de uitvaartplechtigheid wordt de overledene naar onze ovenruimte gebracht voor de crematie. Indien gewenst mogen enkele nabestaanden de overledene naar de oven begeleiden. Dit kan met maximaal 6 personen en altijd in overleg.

Asbestemming

Na de crematie dient de as wettelijk minimaal één maand in het crematorium te blijven. Daarna kunnen de nabestaanden een afspraak maken om de as op te halen of uit te (laten) strooien. Er zijn diverse mogelijkheden:

Bewaren in urn

In een urn kunt u de as van uw dierbare een mooi plekje geven, bijvoorbeeld bij u thuis. Urnen zijn er in alle soorten en maten. In onze showroom hebben wij een mooie selectie sierurnen. Deze zijn direct beschikbaar.

Urnengraf of columbarium

Op de Algemene Begraafplaats achter ons crematorium kunt u een mooie herinneringsplek creëren. Hiervoor zijn speciale urnengraven beschikbaar en een buitencolumbarium (urnenwand).

Uitstrooien

Voor het uitstrooien van de as hebben wij een prachtig verstrooiveld in de groene omgeving achter ons crematorium. Wilt u de as over zee of land uit laten strooien, dan verzorgen wij dit graag voor u. Zelf uitstrooien op een memorabele plek kan natuurlijk ook. Houdt u dan wel aan de regels voor het uitstrooien van as.

Showroom

In Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad hebben we een showroom met sierurnen en as-memorabilia, waaronder knuffelstenen, mini-urnen en handgeblazen glasartikelen met as van uw dierbare.

U bent van harte welkom om eens rond te kijken.
De urnen zijn direct beschikbaar.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

maandag t/m vrijdag:
09:00 tot 16:30 uur (en op afspraak)

zaterdag:
09:00 tot 11:30 uur (en op afspraak)

zondag:
Condoleancebezoeken en crematieplechtigheden

Begraafplaats:

Iedere dag van 07.30 uur tot 16.00 uur

Routebeschrijving

Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad is gevestigd in Zaandam, tegenover het Vijfhoekpark. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met de auto en beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid. De bushalte Hotel Vijfhoek ligt voor de deur. Met de bus bent u in 10 minuten op het treinstation Zaandam.

Plan route ›