Onze ruimtes

Wat voor afscheid u ook wenst: Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad verzorgt het graag voor u. Wij hebben ruimtes waarin u in intieme sfeer afscheid kunt nemen of juist ruimtes waar u met wel 500 gasten terecht kunt. Ook hebben wij verschillende koffiekamers (condoleanceruimtes) en diverse rouwkamers voor een rouwbezoek.

Onze locatie is geheel rolstoelvriendelijk en beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid.

Grote aula (Liszt aula)

Ruim opgezette aula met kenmerkende blauwe schuifwand. Die zorgt voor een sfeervolle lichtval en biedt een prachtige doorgang naar de begraafplaats. De ruimte telt 160 zitplaatsen maar is ook zeker geschikt voor kleinere gezelschappen. Bij een groot aantal bezoekers kunnen er extra staplaatsen worden gecreëerd. Door de zijwanden en grote toegangsdeuren te openen is er plek voor maar liefst 500 personen.

Specificaties
Aantal stoelen: 160
Aantal staanplaatsen: 340
Muziek afspelen: ja
Beeld vertoning: ja
Piano/vleugel aanwezig: ja
Geluidsopname: ja
Microfoon: ja
Kist dalen: ja, geheel of gedeeltelijk

Familieaula

Speciaal voor gezelschappen (tot 30 personen) die de voorkeur geven aan een kleine, intieme plechtigheid is de familieaula. Deze ruimte is aula en koffiekamer in één. U bent geheel vrij in hoe u de ruimte benut. Er kan muziek en beeld afgespeeld worden.

Specificaties
Aantal personen: max. 30
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: ja
Geluidsopname: nee
Kist dalen: nee

Condoleanceruimte (koffiekamer)

Na afloop van een plechtigheid kunnen de nabestaanden samen zijn in onze condoleanceruimte. Desgewenst met een hapje en/of drankje. Wij bieden een zeer uitgebreid cateringassortiment.
Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad heeft diverse condoleanceruimtes. Zo is er een ruimte die bij elk gezelschap past. Van intiem tot ruimte voor vele bezoekers.

Specificaties
Catering: ja, uitgebreid assortiment
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: ja

Ontvangkamer (familiekamer)

Bij een uitvaart van een dierbare kan de naaste familie zich voorafgaande aan de plechtigheid afzonderen in onze ontvangkamer. Zij kiezen zelf of zij de aula betreden voor of na de andere bezoekers.

Familiesuite

In onze Familiesuite kan de overledene verblijven tot het moment dat de uitvaart plaatsvindt. Hier kunnen nabestaanden op elk gewenst moment, 24 uur per dag, langskomen om nog even bij hun overleden dierbare te zijn. De ruimte heeft een eigen entree en is huiselijk ingericht. Daarnaast beschikt de ruimte over koffie- en theefaciliteiten en een eigen toilet.

Rouwkamers

Voor een persoonlijk afscheid, familiebezoek of condoleances in de dagen voorafgaande aan de uitvaart. In onze rouwkamers kunnen wij de overledene opbaren zodat u nog even bij uw dierbare kunt zijn. Dit kan ook buiten onze openingstijden.

Verzorgingsruimte

In onze nette verzorgingsruimte verzorgen wij de overledene. Dit kan met of zonder familie.

Koelruimte

Voor het verblijf van de overledene van het moment van overlijden tot wanneer de uitvaart plaatsvindt.

Kamer voor asafgiften

De as van uw dierbare kunt u vanaf een maand na de crematie bij ons ophalen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met één van onze medewerkers. De as overhandigen wij in een speciaal hiervoor ingerichte kamer. In deze kamer tonen wij diverse asproducten. De sierurnen die hier staan zijn (direct) te koop.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

maandag t/m vrijdag:
09:00 tot 16:30 uur (en op afspraak)

zaterdag:
09:00 tot 11:30 uur (en op afspraak)

zondag:
Condoleancebezoeken en crematieplechtigheden

Begraafplaats:

Iedere dag van 07.30 uur tot 16.00 uur

Routebeschrijving

Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad is gevestigd in Zaandam, tegenover het Vijfhoekpark. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met de auto en beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid. De bushalte Hotel Vijfhoek ligt voor de deur. Met de bus bent u in 10 minuten op het treinstation Zaandam.

Plan route ›